Bijzonder gebouw

De Es is gehuisvest in een bijzonder gebouw.
Aan de buitenkant ziet de Es eruit zoals de school al sinds jaar en dag in de wijk gesitueerd is. Sinds de fusie tussen de Blenke en de Es en de verbouwing in 2018 die daarmee gepaard ging, is de school aan de binnenkant volledig gemoderniseerd naar de eisen van het moderne onderwijs. Het is een gebouw geworden waarin niet alleen de basisschool, maar ook de peuterspeelzaal onderdak heeft gekregen.
 
Wat meteen opvalt bij binnenkomst is de rust die de school uitstraalt. Open ruimtes en lokalen die middels schuifwanden met elkaar verbonden zijn. Naast lokalen, verspreid over twee verdiepingen, beschikt de Es over leerpleinen en een grote keuken waar gewerkt, gekookt of overlegd kan worden. Alle kinderen hebben een eigen locker waarin hun jas en (gym)tas past. 
 
In samenwerking met de gemeente, de provincie Overijssel en de buurt is afgelopen jaar het gebied waar school in ligt omgetoverd tot een groen speel- en ontdekpark: het schoolplein en de speeltuin van de buurt zijn samengevoegd, volledig voorzien van nieuwe bestrating, een daily-mile parcours en nieuwe (groene) speeltoestellen. Het is niet alleen een plek geworden waar kinderen kunnen spelen, maar bovenal een park waar ze kunnen ontdekken, leren en sporten. Het groene hart is de centrale ontmoetingsplek voor school en buurt!
 
Nieuwsgierig geworden? Kom gerust eens bij ons kijken!

Cookie instellingen